Bad Pharma Symposium on the front page of Mare

Mare 2013 11 28 Bad Pharma  - front pageThis week, the Mare decided to run a story on Bad Pharma book by Ben Goldacre and our related symposium. The author, BB did an outstanding job in describing the argument Goldacre brings forward in his book. As you might know, we are organising a symposium for our 300 students that are following our course “academic and scientific training”, because I believe that doctors should learn about their field that they will graduate in once they have graduated. A quote from me in the Mare (in Dutch)

Dokter zijn gaat verder dan alleen het behandelen van één patiënt. Onze beroepsgroep heeft een bijzondere positie in de samenleving; mensen leggen letterlijk hun leven in je handen. Naast je arts-patiëntrelatie heb je ook te maken met de wetenschap, beleidsmakers en de farmaceutische industrie. Aankomende artsen moeten daarvan bewust worden en goed op de hoogte zijn van de ontwikkelingen in hun veld. Dit boek sloeg de spijker op zijn kop.

one little error slipped in… I am not a doctor and therefore it is officially not ‘onze beroepsgroep’ but i think people will grasp the point that I try to make. The complete article can be read here.